Begin jaren negentig begon iets wat een hobby leek te zijn, zich te ontwikkelen tot een beroepsmatige invulling daarvan.  In het centrum van Assen - waar Henk toen woonachtig was - waren er geen mogelijkheden tot het beginnen van een eigen zaak. Om toch van zijn hobby een beroep te maken, besloot hij toen een pand in het centrum van Smilde  te betrekken en te verbouwen tot een bescheiden antiekzaak.

 

28 mei 1994 opende Henk "De Pijpenla", waarin zowel de omvang van het pand als een verwijzing naar zijn tweede hobby  -  pijproken - naar voren komen.

 

In de loop der jaren bleek al snel uitbreiding noodzakelijk te zijn om al het antiek te kunnen plaatsen. Inmiddels staat het antiek uitgestald op een oppervlakte van 140m2 ; dat is een enorme uitbreiding t.o.v de startomvang van 30m2.

 

Op deze 140 m2 biedt "De Pijpenla" u een gevarieerd  en steeds wisselend assortiment van 18e, 19e,of 20e eeuwse voornamelijk Hollandse meubels.

 

Daaronder kabinetten, ladenkasten, bureaus, secretaires, kisten, tafels, stoelen,

hoekkastjes, pokastjes e.d.

 

Ook de zilveren, koperen en tinnen voorwerpen die wij verkopen zijn voornamelijk uit Nederland afkomstig.

 

Onze collectie aardewerk varieert van 18e eeuwse greskruiken tot modern

aardewerk uit de periode 1900-1970. Bij deze laatste periode zijn namen als

Groeneveld, Ravelli, Mobach, Zaalberg, Westraven, Zuid Holland, Huizen, Goedewaagen, Flora, Sfinx,

Hannie Mein en Lucie Q Bakker.

 

Ook Maastrichts aardewerk is bij ons te vinden.

 

Op onze zolder treft u een leuke collectie oude gereedschappen aan, zoals turfstekers, smidstangen, palingstekers, klompenboren,

waterpassen, duimstokken etc.